Voordat ik aan het Matroos initiatief begon, werkte ik bij een groot technologie bedrijf dat elektronische apparaten ontwikkelde/produceerde en verkocht. Ik was betrokken bij de ontwikkeling van enkele van deze apparaten. Mijn taken waren onder andere het ontwerpen van elektronische circuits. Hiervoor gebruikte ik een door het bedrijf voorgeschreven ontwikkel tool, ook wel Electronics Design Aid (EDA) software genoemd. Helaas was deze software niet gebruiksvriendelijk, en consumeerde veel van mijn tijd voor allerlei randzaken en was in mijn ogen meer een teken tool dan een ontwikkel tool. Bovendien liep het vaak vast of crashte vaak. Dit zou niet zo moeten zijn voor de applicatie van  €10000 per licentie.

Gedreven door deze ervaringen, heb ik enkele EDA tools van andere fabrikanten bekeken. Ik ontdekte gemeenschappelijke gebreken en fouten in alle deze pakketten. Ik was erg verbaasd en teleurgesteld over de staat van het EDA landschap. Is dit het beste wat we kunnen? Ik vind dat het beter kan.

Om de daad bij het woord te voegen, analyseerde ik de meest prominente producten en vormde mijn eigen ideeën over oplossingen van veel voorkomende problemen in deze software. Ik wil niet als stuurman langs de zijlijn staan maar juist een persoon zijn die ook bereid is om kritiek te ontvangen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar en manier om actief betrokken te zijn bij het vormgeven van software van de toekomst. De beste manier om dat doel te bereiken is in mijn ogen om een eigen bedrijf te runnen, dat geeft mij de meeste creatieve vrijheid en onafhankelijkheid.

Om dit initiatief te kunnen financieren lever ik diensten aan bedrijven zoals:

  • mobiele app – ontwikkeling;
  • desktop applicatie ontwikkeling;
  • het bouwen van websites;
  • het ontwikkelen van elektronica oplossingen.
  1. Wat wilde je vroeger altijd worden?
  • Hovenier.
  1. Wie zou je graag willen ontmoeten?
  • Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Jack Ma, Stephen Hawking, Steve Palmer.
  1. Waarvoor kunnen mensen jou bellen?
  • Investering in mijn initiatief tegen goede voorwaarden 😉