Beste lezer,

Wat super dat je ons innovatieve nieuws leest.

Vanuit het CVJO zijn we met een aantal ondernemers al een tijdje nauw betrokken bij het op poten zetten van ‘Het Innovatielokaal’! Een prachtig initiatief van Het Assink Lyceum (onderwijsplein) in Neede. Wat is begonnen met een fysiek lokaal (Het Innovatielokaal, ook wel ‘Red Room’) binnen het nieuwe Onderwijsplein, het plein wat de locaties van Maxx Onderwijs en het Assink Lyceum letterlijk met elkaar verbindt, is nu een breed gedragen concept wat door ondernemers, onderwijzers en leerlingen samen concreet en succesvol wordt ingevuld.

Reactie leerkracht: “Het heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen, wat een geweldige leuke middag! En wat kunnen leerlingen hier ook veel van leren! Ook zaken als presentatievaardigheden en samenwerken komen praktisch aan bod!”

Het beste idee van Het Innovatielokaal
Gisterenmiddag hebben een groep van 15 leerkrachten en 15 leerlingen ook mogen ervaren hoe het is om met innovatieve projecten aan de slag te gaan. Mooie ideeën voor nieuwe snacks van Elite BV, schoonmaakvernieuwing bij Amazing Facilitaire en het aan de consument brengen van Teamshampoo (concept van STYB) zijn hier ontstaan. Leerlingen en leerkrachten streden tegen elkaar in een heuse battle met een echte jury bestaande uit de betrokken ondernemers van de 3 bedrijven.

Reactie leerling:

“Super leuk om te doen, zolang het geen verplichting is. Je moet er zelf echt voor kiezen en het moet wat opleveren!

Waardevolle input voor het uiteindelijke doel en dat is Het Innovatielokaal mee laten draaien binnen het huidige onderwijsprogramma, zodat leerlingen gedurende het jaar de mogelijkheid hebben om innovatieve projecten te doen!

Ondernemende groet,

Marleen en Marjolein

Hieronder een foto-impressie gemaakt door Bastiaan Hopster van Ikkijkevenrond.nl